Jäsentiedote 1/2018

Aktiivimallia vastaan Senaatintorilla

SAK järjestää 2. helmikuuta klo 11 – 13 Helsingin Senaatintorilla mielenilmauksen ns. aktiivimallia vastaan. Yleisen Lehtimiesliiton hallitus kannustaa liiton jäseniä osallistumaan mielenilmaukseen. Tapahtumasta ja yhteiskuljetuksista on tietoa SAK:n verkkosivuilla: https://www.sak.fi/aineistot/tapahtumat/mielenilmaus-aktiivimallia-vastaan

Allekirjoita kansalaisaloite

YLL:n hallitus kannustaa myös jäseniä osallistumaan kansalaisaloitteeseen, joka tähtää ns. aktiivimallin kumoamiseen eduskunnassa. Aloite saavutti eduskuntakäsittelyyn vaadittavan 50 000 allekirjoituksen rajan muutamassa päivässä ja sen voi allekirjoittaa netissä vielä 31. tammikuuta saakka: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730=

Liittokokous maaliskuussa

Yleisen Lehtimiesliiton sääntömääräinen liittokokous pidetään lauantaina 17. maaliskuuta 2018 kello 11.00 alkaen Helsingissä Rakennusliiton kokoustilassa, Siltasaarenkatu 4. Kokouksessa käsitellään hallituksen esitys sääntöjen 3§ ja 4§ muuttamiseksi ja sääntömääräiset asiat. Ilmoittautuneille tarjotaan buffet-lounas.

Kokouksessa julkistetaan 1 000 euron arvoinen Yleisen Lehtimiesliiton journalistipalkinto kuluneen liittokokouskauden aikana tehdystä journalistisesta työstä. Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi lähettää Yleisen Lehtimiesliiton hallitukselle osoitteeseen yll@welho.com tai Hakaniemenkatu 5 A 8, 00530 Helsinki 2. maaliskuuta mennessä.

Veljeksiin vielä lippuja

Seitsemän veljestä -näytelmän esitykseen Turun kaupunginteatterissa tiistaina 3. huhtikuuta kello 12.00 löytyy vielä lippuja hintaan 30 € jäsenille ja seuralaisille. Juha Saarinen ottaa ilmoittautumisia vastaan osoitteessa juha.u.saarinen@welho.com tai numerossa 050 378 7959 maaliskuun 2. päivään asti.

Uusimman sovituksen Aleksis Kiven näytelmästä on ohjannut Lauri Maijala. Veljeksinä nähdään Markus Järvenpää, Paavo Kinnunen, Joel Mäkinen, Olli Rahkonen, Jonas Saari, Joonas Saartamo ja Pyry Äikää.

Vuositarrojen postitus alkoi

Vuositarra 2018 on postitettu niille vapaajäsenille, joilla on Yleisen Lehtimiesliiton uusi jäsenkortti. Muille tarra postitetaan heti kun jäsenmaksu on tullut Yleisen Lehtimiesliiton tilille FI2914433000104056 Nordeaan. Maksun viite on jäsenkortin numero. Jäsenmaksu on 37 € ja opiskelijajäsenmaksu 10 € vuodessa. Vuoden 2017 tarralla varustettu jäsenkortti on voimassa helmikuun 2018 loppuun.

YLL on ammattiliitto, jonka jäsenmaksun saa vähentää työtulojen verotuksessa. Kuittia maksusta ei enää vaadita veroilmoituksen liitteeksi. Jos haluat kaavakkeelle tehdyn jäsenmaksulaskun, pyydä sitä sihteeriltä.