Jäsentiedote 4 / 2018

Erkki Hirvonen sihteeriksi

Yleisen Lehtimiesliiton hallituksen järjestäytymiskokouksessa 20.4. uudeksi sihteeri-taloudenhoitajaksi valittiin toimittaja Erkki Hirvonen. Helmikuusta 2007 sihteerin virkaa hoitanut toimittaja (eläkkeellä) Markku Vainio jäi vielä hallituksen työvaliokuntaan, johon lisäksi kuuluvat yhdistyksen puheenjohtaja, toimittaja Niko Peltokangas, varapuheenjohtajana jatkava tiedottaja (eläkkeellä) Juha Saarinen, sihteeri-taloudenhoitaja Erkki Hirvonen, toimittaja Tiina Ruulio ja tiedotusjohtaja (eläkkeellä) Matti Hokkanen.

Yleisen Lehtimiesliiton uusi postiosoite on PL 256, 00531 Helsinki. Myös puhelinnumero muuttuu toukokuun aikana.

Kesäretki Isosaareen

YLL järjestää kesäretken Helsingin edustalla olevaan Isosaareen tiistaina 19. kesäkuuta, jos sää sallii. Ohjelmassa on tutustumiskierros kirjailija Jukka Parkkarin opastuksella, piknik-lounas grillikatoksessa ja drinkit Upseerikerhon terassilla. Saareen mennään Kauppatorilta kello 10.30 lähtevällä yhteysaluksella. Paluukuljetus lähtee kello 18.45.

Isosaari oli 1800-luvun lopulta vuoteen 2017 suljettu sotilassaari. Sisällissodan jälkeen siellä oli punavankileiri, jonka 1 500 vangeista suurin osa menehtyi ja haudattiin joukkohautoihin saareen keskiosaan. Heidän muistokseen pystytettiin 1955 muistomerkki, jolla käynti on retken ohjelmassa.

Kesäretkelle pääsee 15 ensin ilmoittautunutta jäsenhintaan 18 €. Ilmoittautua voi 15. toukokuuta mennessä Markku Vainiolle osoitteeseen yll@welho.com tai numeroon 0440 773 004.

Kulttuuriretki Lappeenrantaan

Syksyn kulttuuriretki tehdään lauantaina 25. elokuuta Lappeenrannan Balettigaalaan, johon YLL on saanut kymmenen lippua jäsenhintaan á 50 €. Matkat ja ateriat jokainen maksaa itse. Ilmoittautua voi Helvi Kolehmaiselle numeroon 040 837 8534 tai osoitteeseen helvi.kolehmainen@gmail.com 15. toukokuuta mennessä.

Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä esitettävän gaalan päävieraana on hollantilainen Introdans. Muut esiintyjät tulevat Virosta, Koreasta, Portugalista ja Italiasta. Kotimaista osaamista edustaa huippulupaus Kira Hilli.

Papin perhe lokakuussa

YLL on varannut 15 lippua á 19 € Avoimet Ovet -teatterin Papin perhe näytelmän esitykseen tiistaina 6. lokakuuta kello 16.00. Juha Saarinenottaa ilmoittautumisia vastaan osoitteessa juha.u.saarinen@welho.com tai numerossa 050 378 7959.

Papin perhe jatkaa Avoimien Ovien uudistettujen klassikkotulkintojen sarjaa ja on kunnianosoitus Minna Canthille, jonka tunnetuin ja esitetyin näytelmä se on. Esityksen on sovittanut ja ohjannut Heini Tola. Rooleissa ovat Mirjami Heikkinen, Seppo Merviä, Tatu Mönttinen, Jukka Pitkänen, Ella Pyhältö ja Outi Vuoriranta.