Jäsentiedote 4/2013

OPINTOPÄIVÄ TOUKOKUUSSA HELSINGISSÄ

Yleisen Lehtimiesliiton tilaa ja toiminnan näköaloja käsittelevä sisäinen seminaari järjestetään lauantaina 4. toukokuuta Helsingissä Rakennusliiton kokoustilassa, Siltasaarenkatu 4.

”Opintopäivä” alkaa kello 10.00 ja päättyy noin 16.00. SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola kertoo jäsenliittojen suhteista keskusliittoon, YLL:n varapuheenjohtaja Eliisa Alatalo alustaa toiminnan visioista ja tohtori Aimo Ruusunen liiton omaisuuden käytöstä ja hoidosta. Liiton nimeä ruotii YLL:n puheenjohtaja Juha Saarinen. Lisäksi tilaisuudessa esitellään liiton nettisivujen uudistamista.

Osanottajille tarjotaan lounas Juttutuvassa. Lounaalle pääsee ilmoittautumalla perjantaihin 26. huhtikuuta mennessä sihteeri Markku Vainiolle osoitteeseen yll@welho.com tai puhelimella numeroon 0440 773 004. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville korvataan matkat kotimaan halvimman tariffin mukaan.

NELJÄS TIE SYYSKUUSSA

Liitto on varannut 20 lehdistölippua Neljäs tie -näytelmän esitykseen 25. syyskuuta 2013 Kansallisteatterin suurella näyttämöllä. Lippuja jäsenhintaan ja niitä jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Sihteeri ottaa ilmoittautumisia vastaan.

WAGNERIA JA TAIDEPOLITIIKKAA

Richard Wagnerin juhlavuoden oopperamatkalle Tallinnaan 16.- 17. maaliskuuta osallistui 17 liiton jäsentä ja seuralaista. Ohjelmassa oli Wagnerin romanttinen ooppera Tannhäuser Rahvusoper Estoniassa. Lisäksi osanottajat tutustuivat Eckerö-linjan uudistettuun Finlandia-alukseen ja Tallinnan uuteen merimuseoon.

Vasemmistoliiton auditoriossa Helsingissä 21.3.2013 järjestettyyn Yleisen Lehtimiesliiton ja Helsingin Vasemmiston taidepoliittiseen iltaan osallistui noin 35 henkeä. Tilaisuudessa alustivat Taiteen edistämiskeskuksen toiminnanjohtaja Minna Sirnö, Valtion taideneuvoston puheenjohtaja, Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg ja kuvataiteilija Minna Henriksson. Juontajana toimi kulttuuritoimittaja Siskotuulikki Toijonen.

KANSAN SANAN HISTORIA ILMESTYY

Työväenlehdistön historiaan liittyy lähipäivinä ilmestyvä ”Savon Työmies 1906-1945 Kansan Sana” -niminen historiakirja. Hinta ja jakelukanava ovat toiseksi auki, mutta molempia voi kysellä teoksen toiselta toimittajalta, emerituspäätoimittaja Erkki Antikaiselta osoitteesta antierkk@dnainternet.net tai puhelimella 050 5051927.

Heikki Viitalan kirjoittamassa historiassa tarkastellaan Kuopiossa vuonna 1945 perustetun kansandemokraattisen sanomalehden Kansan Sanan vaiheita ja toimintaa työkansan asian, demokratian ja sananvapauden puolesta. Lehden perinteet juontavat vuonna 1906 perustettuun Savon Työmies-lehteen. SKDL:n muuttuessa Vasemmistoliitoksi Kansan Sana jatkoi uuden puolueen lehtenä. Myöhemmin se muutti nimensä Itä-Suomen Viikoksi, joka kaatui vuonna 1994 taloudellisiin vaikeuksiin.

LÄHDE KUNTOLOMALLE

Yleisen Lehtimiesliiton jäsenet voivat hakea Palkansaajien Hyvinvointi ja Terveys ry:n (PHT) kuntolomia, joiden tarkoituksena on tukea työssä jaksamista ja työikäisen väestön hyvinvointia. Yli 30 kuntoutuskeskuksessa, hotellissa ja kylpylässä eri puolilla Suomea järjestettävät hyvinvointijaksot kestävät kahdesta päivästä viikkoon.

Viiden vuorokauden täyshoito kuntoutusohjelmineen maksaa aikuisilta 125 € ja 6 – 16-vuotilaita lapsilta 75 €. Alle kuusivuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Kahden vuorokauden seurantajakso maksaa 60 €. Matkakustannukset maksetaan itse.

Vuoden 2012 alussa perustettu PTH on SAK:n, STTK:n ja Akavan ammattiliittojen yhteinen hyvinvointijärjestö, jonka toiminnan tavoitteena on edistää työikäisten ja heidän perheidensä terveyttä ja hyvinvointia, ylläpitää ja parantaa toimintakykyä sekä tukea elämänhallintaa.

Tietoa ja kuntolomista ja hakumenettelystä löytyy osoitteesta: www.pht.fi tai numerosta 020 144 1310.