Jäsentiedote 4/2014

JUHA SAARINEN JATKAA YLEISEN LEHTIMIESLIITON PUHEENJOHTAJANA

Vapaa toimittaja Juha Saarinen valittiin yksimielisesti Yleisen Lehtimiesliiton puheenjohtajaksi uudelle kaksivuotiskaudelle Helsingissä 17.5.2014 pidetyssä liittokokouksessa. Saarinen on toiminut YLL:n puheenjohtajana vuodesta 2008 lähtien.

Kokous päätti äänestyksen jälkeen, että yhdistyksen nimenä säilyy Yleinen Lehtimiesliitto – Allmänna Journalistförbundet ry. Uudeksi nimeksi ehdotettu Vasemmistotoimittajat ja -tiedottajat hävisi äänin 11 – 7.

Hallituksen jäseniksi valittiin tiedottaja Eliisa Alatalo, tiedottaja Cecilia Bergström, päätoimittaja Jouko Joentausta, päätoimittaja Sirpa Koskinen, päätoimittaja Elias Krohn, toimittaja Jarkko Mänttäri, päätoimittaja Niko Peltokangas, toimittaja Aimo Ruusunen, toimittaja Siskotuulikki Toijonen, eläkeläinen Markku Vainio sekä varajäseniksi tiedottaja Maarit Miettinen, valokuvaaja Tommi Taipale ja päätoimittaja Karoliina Öystilä. Koskinen, Peltokangas ja Öystilä ovat uusia jäseniä hallituksessa.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Ilja Koskinen ja varalle Erkki Hirvonen. Kokouksen puheenjohtajina toimivat Hannu Hurme ja Sisko Kiuru.

Liittokokousesitelmän piti toimittaja Hannu Reime, joka käsitteli Ukrainan kriisiä ja vasemmistolaisen journalismin mahdollisuuksia Suomessa.

Jäsenmaksu pidettiin ennallaan 37 eurossa ja opiskelijajäsenmaksu 10 eurossa. Vapaajäseniltä pyydetään vapaaehtoinen jäsenmaksu.

Liittokokouksen hyväksymään toimintasuunnitelmaan sisältyy kaksi opintomatkaa ulkomaille ja kaksi kulttuurimatkaa kotimaassa. Vuoden 2015 mahdollisia kohteita ovat Istanbul ja Maarianhamina. Myös kulttuuritarjontaa jatketaan aktiivisesti järjestämällä käyntejä teatterissa, oopperassa ja konserteissa.


TUKHOLMAAN PÄÄSEE VIELÄ

Yleisen Lehtimiesliiton tämän syksyn opintomatkalle Tukholmaan on vielä pari paikkaa vapaana. Sihteeri ottaa ilmoittautumisia vastaan osoitteessa yll@welho.com tai numerossa 0440 773 004.

Matka maksaa jäsenille 250 € ja seuralaisille 330 €. Edullisen hinnan mahdollistaa Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston apuraha ja YLL:n subventio.

Syyskuun 11. – 14. päivinä tehtävä matka ajoittuu Ruotsin valtiopäivävaalien aattoon. Ohjelmassa on tapaamisia poliitikkojen, toimittajien ja tutkijoiden kanssa. Tukholmaan mennään Norwegianin lennolla, joka lähtee Helsinki-Vantaan kentältä torstaina 11.9. kello 9.05. Paluu Helsinkiin tapahtuu äänestyspäivänä sunnuntaina 14.9. kello 22.25. Majoitus on kahden hengen huoneissa Scandic Grand Central -hotellissa.