Jäsentiedote 5/2011

KÖÖPENHAMINAAN EHTII VIELÄ

Yleisen Lehtimiesliiton elokuisella Kööpenhaminan matkalla on vielä vapaita paikkoja. Viiden päivän matkan hinta jäsenille on 350 € ja muille 400 €. Sihteeri ottaa ilmoittautumisia vastaan kesäkuun loppuun asti sähköpostiosoitteessa yll@welho.com ja puhelinnumerossa 0440 773 004.

Kööpenhaminaan lähdetään Helsinki-Vantaan lentokentältä maanantaina 22. elokuuta kello 08.25. Paluu on perjantaina 26. elokuuta kello 18.05. Majoitus on kahden hengen superior -huoneissa Copenhagen Strandissa. Historialliseen satamamakasiiniin rakennettu kolmen tähden hotelli sijaitsee kanavan rannalla osoitteessa Havnegade 31, Nyhavnin ravintoloiden ja Christiansborgin parlamenttitalon naapurissa.

Matkalla tutustutaan Tanskan maahanmuuttopolitiikkaan ja uusiutuviin energiavaroihin sekä Kööpenhaminan nähtävyyksiin. Ohjelmassa on tapaamisia tanskalaisten poliitikkojen kanssa, retki tuulipuistoon sekä käynti Information -päivälehden toimituksessa, ammatillisessa keskusjärjestössä ja Suomen suurlähetystössä.

Matka ajoittuu Tanskan vaalikampanjan alkuun. Uusi parlamentti valitaan viimeistään marraskuussa, mutta todennäköisesti jo aikaisemmin. Vasemmistolla on hyvät mahdollisuudet enemmistöön.

 

LÄHDE LAPUALLE

Myös Lapualle suuntautuvalle syksyn kulttuurimatkalle mahtuu vielä mukaan. Sihteeri ottaa ilmoittautumisia vastaan heinäkuun loppuun asti.

Lähtö Helsingistä on 15. elokuuta kello 7.30 lähtevällä junalla. Helsinkiin palataan 19.50 tai myöhemmin. Pääkaupunkiseudulla asuville jäsenille osanottomaksu on 50 € ja seuralaisille 80 €. Muualta tulevien osanottomaksu määräytyy junalipun hinnan mukaan.

Lapuan nykypäivään tutustutaan kaupunginjohtaja Paavo Latva-Raskun tarjoamalla lounaalla ja jokiristeilyllä. Lisäksi ohjelmassa on käynti kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa, missä sijaitsevat Patruunatehtaan ja Lapuanliikkeen museot, Matkailupuutarhassa ja Carl Ludvig Engelin piirtämässä Lapuan kirkossa, missä on Suomen suurimmat urut.