Jäsentiedote 6/2013

KULTTUURIRETKI TAMPEREELLE SYYSKUUSSA

Yleisen Lehtimiesliiton tämän vuoden kulttuuriretki tehdään Tampereelle perjantaina 6. syyskuuta. Päivä alkaa kello 11.00 apulaispormestari Mikko Aaltosen tarjoamalla lounaalla Tampereen Raatihuoneella. Iltapäivän ohjelmassa on käynti Sara Hildenin taidemuseossa sekä vierailu Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksella. Retken päättää Tampereen Työväen Teatterin musikaali Prinsessa.

Kulttuuriretken osallistumismaksu on 20 euroa. Se ei kata matkakuluja, jotka osanottajat maksavat itse. Mukaan pääsee 20 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Sihteeri ottaa heinäkuun loppuun asti ilmoittautumisia vastaan osoitteessa yll@welho.com tai numerossa 0440 773 004.

NELJÄS TIE KUTSUU

Neljäs tie -näytelmän esitykseen 25. syyskuuta 2013 Kansallisteatterin suurella näyttämöllä löytyy vielä lippuja jäsenhintaan. Sihteeri ottaa ilmoittautumisia vastaan.

Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän komedia suomalaisesta demokratiasta kuvaa hiljaista vallankumousta kohti rajoittamattoman markkinatalouden ideologiaa, jossa asioiden arvon määrittää taloudellinen hyöty. Musiikkipitoinen dokumenttiteatterin, draaman ja satiirin yhdistelmä kertoo Suomi-nimisen maan ja sen asukkaiden taipaleesta halki sodanjälkeisen ajan kriisien ja karikoiden, aina edessämme häämöttävään tulevaisuuteen asti.

ALENNUKSELLA HOSTELLIIN

Suomen Retkeilymajajärjestö tarjoaa Yleisen Lehtimiesliiton jäsenille 12 eurolla kansainvälisen hostellikortin, jolla saa vähintään kymmenen prosentin alennuksen hostellimajoituksesta eri puolilla maailmaa. Korttia voi käyttää lähes 4 000 Hostelling International -hostellissa 90 maassa. Sillä saa alennuksia myös auton vuokraamisesta. Hakuohjeet löytyvät SRM:n sivulta http://www.hostellit.fi/info/jasenjarjestot/jasenedut.aspx.

PUHEENJOHTAJAN VETOOMUS

Yleisen Lehtimiesliiton tärkeimmän tulolähteen, Ruoholahdenkadun huoneistojen putki- ja julkisivuremontit rasittavat yhdistyksen taloutta niin paljon, ettei Yleisen Lehtimiesliiton opintorahastosta ole viime vuosina voitu jakaa apurahoja. Rahastoa ei voida kartuttaa yhdistyksen budjetista myöskään lähivuosina ilman että toiminnasta joudutaan tinkimään.

Eräät yhdistyksen vapaajäsenet ovat ilmaisseet halukkuutensa tukea opintorahastoa vapaaehtoisella jäsenmaksulla. Toivon että muutkin vapaajäsenet yhtyisivät aloitteeseen mahdollisuuksiensa mukaan. Tuen Yleisen Lehtimiesliiton opintorahastolle voi ohjata suoraan Kansan Sivistysrahaston tilille FI8515213000006009 viitenumerolla 177011.

Tukemalla opintorahastoa tuet moniarvoisen ja vapaan viestinnän olemassaoloa ja kehittymistä maassamme.

Juha Saarinen, puheenjohtaja