Jäsentiedote 7/2022

Lähetetty sähköpostilla 22.8.

Hei, tässä jäsentiedotteessa on katsaus Yleisen Lehtimiesliiton syyskauden toimintoihin. Tapahtumiin ilmoittautumisista saatte jäsentiedotteen syyskuun alussa. Merkittävin tapahtuma on tietysti liiton 75-vuotisjuhla, joka järjestetään Bottalla la 22.10.

YLL:N 75-VUOTISJUHLA LA 22.10. BOTTALLA

Yleinen Lehtimiesliitto viettää tänä vuonna 75-vuotisjuhlavuottaan. Juhla järjestetään lauantaina 22.10. klo 18-24 Ostrobotnian juhlasalissa (Museokatu 10). Bottalla on tarjolla monipuolista ohjelmaa, hyvää ruokaa, juhlapuhe, musiikkia, tanssia ja muisteluksia sekä mukavaa yhdessäoloa. Ilmoittautumisesta, illalliskortin hinnasta ja juhlaohjelmasta kerromme yksilöidymmin seuraavassa jäsentiedotteessa syyskuun alussa.

KANSAN SIVISTYSRAHASTON APURAHAHAKU ELOKUUSSA  – VIELÄ EHTII!

Kansan Sivistysrahasto (KSR) tukee apurahoilla työväen ja työväenliikkeen sivistyksellisiä pyrkimyksiä sekä yhteiskunnallisesti painottunutta tutkimusta, taidetta, opiskelua ja kansainvälistä solidaarisuutta edistävää tiedotus- ja valistustyötä. KSR:lla on yli sata rahastoa. Myös Yleisen Lehtimiesliiton opintorahasto kuuluu Kansan Sivistysrahaston hoitamiin rahastoihin. YLL:n opintorahaston tarkoitus: journalistien ja muiden media-aloilla toimivien ammattitaidon kehittäminen, alaan liittyvä tutkimus- ja julkaisutoiminta sekä media-alan opinnot.

Hakemuksella on paremmat edellytykset menestyä, kun sen aihe liittyy vuoden teemaan. Vuodelle 2023 haettavien apurahojen teemana on: Osallisuus – Turvallisuus – Tulevaisuus. Apurahat ovat sähköisesti haettavissa 1.-31.8.2022 KSR:n verkkosivujen kautta. Hakuohjeet ja linkki hakuun löytyvät osoitteesta  www.sivistysrahasto.fi. Apurahahakemuksen voit kohdistaa haluamallesi rahastolle, esimerkiksi YLL:n opintorahasto löytyy Ammattiliittojen rahastot -otsikon alta, mutta on parempi jättää rahasto merkitsemättä, jolloin apurahahakemusten käsittelijät valitsevat hakemukselle aiheen mukaan sopivimman rahaston. Tämä antaa apurahahaullesi enemmän liikkumavaraa, koska YLL:n opintorahaston taloudelliset resurssit ovat hyvin rajalliset. Välitä sihteerille (yll@welho.com, 050 550 6172) tieto, jos haet apurahaa, koska käsittelemme YLL:n jäsenten hakemukset, ellei niille ole myönnetty apurahaa muista rahastoista.

JÄSENETU LINNANMÄELLE – RANNEKKEITA MUUTAMA JÄLJELLÄ!

YLL tarjoaa jäsenilleen ranneke-edun Linnanmäen huvipuistoon. Rannekkeella pääsee huvittelemaan Linnanmäen kaikkiin huvipuistolaitteisiin pituus- ja turvarajat huomioiden. Rannekkeen hinta on 25 euroa. Jäsen voi varata enintään kaksi ranneketta sähköpostitse puheenjohtajan osoitteesta (niko@peltokangas.fi). Maksu suoritetaan sähköpostitse lähetettävän varausvahvistuksen jälkeen. Rannekkeita on vielä muutama jäljellä, ja huvikausi jatkuu.

KANSALLISTEATTERI PE 21.10. – ENSIMMÄINEN TASAVALTA

YLL on varannut lippuja Kansallisteatterin Ensimmäinen Tasavalta -esitykseen pe 21.10. klo 19:00. Pressilipun hinta on 15 euroa (peruslipun 49 ja eläkeläislipun 45 euroa). Ilmoittautumisesta lähetetään jäsentiedotteen syyskuun alussa.

TEATTERIMATKA LAHTEEN – TIMO SANDBERGIN KOSTONKIERRE LA 12.11.

Timo Sandbergin kirjoihin perustuvan Kostonkierre – tarina jakautuneesta kaupungista -produktion esitykseen Lahden kaupunginteatterissa la 12.11. klo 13:00 on varattu 20 lippua, ja lippuhinnat ovat 20e/jäsen ja 30e/ei-jäsen, matkat maksaa kukin itse. YLL:n ryhmällä on klo 12:00 alkaen tapaaminen Timo Sandbergin kanssa. Ilmoittautumisesta lähetetään jäsentiedotteen syyskuun alussa.