Tutustu Olympiastadioniin ja näe Europeana Kansallisteatterissa!

 YLL:n vierailu Olympiastadionilla 12.10. 

Yleinen Lehtimiesliitto järjestää to 12.10. klo 10.30–12.00 tutustumiskierroksen Olympiastadionilla. Oppaana on kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Ilkka Rautakivi. Mukana myös apulaispormestari Paavo Arhinmäki, jonka kanssa keskustelemme myös kierroksen jälkeen Stadion Bistrossa kahvitarjoilun merkeissä. 

Ilmoittautumiset 9.10. mennessä: yll@welho.com tai puh. 050 5506172. Kokoontumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille. 

Lippuja jäljellä: Europeana Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä 17.11. 

YLL on varannut lippuja Kansallisteatterin peruskorjatun Pienen näyttämön avajaisesitykseen ”Europeana – Johdatus Euroopan absurdiin vuosisataan”. Liput on varattu pe 17.11. klo 19:00 näytökseen. 

”Euroopan 1900-luku. Kiihkeä, keskenkasvuinen, tiedekeskeinen ja traaginen vuosisata. Juoksuhautojen ja rintaliivien, propagandan ja hehkulampun, dadaismin ja fasismin, kommunismin ja postmodernismin, uusien kodinkoneiden ja keskitysleirien vuosisata. Vuosisata, joka tuotti teorian historian lopusta. Europeana on näyttämöteos kollektiivisesta muistista ja muistomerkeistä. Se kertoo niistä ylevistä tavoitteista, joiden oli määrä johdattaa kohti uudenlaista, parempaa ihmisyyttä.” 

Minna Leinon ohjaama ja dramatisoima esitys pohjautuu Patrik Ouředníkin teokseen Europeana. 20. vuosisadan lyhyt historia (Siltala, 2022). 

Lipun hinta 15 euroa. Varaa lippusi pian: irmeli.palmu@gmail.com 

Olympiastadionin tornin kuva: Stadion-säätiö / Sini Pennanen