Yleisen Lehtimiesliiton puheenjohtajaksi Toivo Haimi – Journalistipalkinto Elias Krohnille

YLL:n puheenjohtaja Toivo Haimi. Kuva: Antti Yrjönen

Yleinen Lehtimiesliitto (YLL) on liittokokouksessaan 16.3.2024 valinnut puheenjohtajakseen seuraavalle kaksivuotiskaudelle toimittaja Toivo Haimin, 34. Haimi asuu Helsingissä ja työskentelee tällä hetkellä Kansan Uutisissa politiikan toimittajana. Aikaisemmalla liittokokouskaudella Haimi on toiminut YLL:ssa hallituksen ja työvaliokunnan jäsenenä.

– Olen otettu ja kiitollinen saamastani luottamuksesta. YLL on perinteikäs järjestö, jonka toiminta on jäsenilleen tärkeää ja antoisaa, Haimi sanoo.

– YLL:n toiminnalla on kolme tärkeintä muotoa: jäsenten sivistyksellisten ja ammatillisten tietojen ja taitojen kehittäminen, osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä jäsenten virkistystoiminta. Tulevalla liittokokouskaudella YLL järjestää toimintaa ja tapahtumia kaikilla kolmella osa-alueella, Haimi kertoo.

Journalistipalkinnolla palkittu Elias Krohn sekä YLL:n väistyvä puheenjohtaja Niko Peltokangas. Kuva: Jarkko Mänttäri

Kokouksessa julkistettiin myös Yleisen Lehtimiesliiton journalistipalkinnon saaja, toimittaja-kirjailija Elias Krohn, 47. Palkitsemisperusteena olivat merkittävä journalistinen teko ja toiminta. 

Elias Krohn on moniarvoisen suomalaisen median tärkeä vasemmistolainen vaikuttaja ja tekijä. Hänen keskeisenä fooruminaan on Kulttuurivihkot, jonka päätoimittaja hän ollut vuodesta 2004 ja kustantaja vuodesta 2009. Kulttuurivihkot on yksi harvoista suomalaisista kulttuuripoliittisista lehdistä, joka ilmestyy säännöllisesti niin painettuna kuin sähköisenä.

Krohn toimii myös muun muassa Kansan Uutisten ja Yliopisto-lehden aktiivisena avustajana. Yleisen Lehtimiesliiton jäsen hän on ollut vuodesta 2002. Hänen kirjoittamansa YLL:n 70-vuotishistoriikki Aatteen paloa, tiedon janoa tuli painosta 2017.

– Arvostan YLL:n journalistipalkintoa todella paljon, Elias Krohn toteaa.

– Vasemmisto- ja vaihtoehtolehdistön journalistit saavat varsin harvoin muita palkintoja, eikä journalisteille myönnettäviä tunnustuksia muutenkaan ole liikaa. Koen tämänkertaisen palkinnon tunnustuksena paitsi omalle työlleni lehtijuttujen ja tietokirjojen parissa, myös laajemmin sille vähäisin korvauksin tai jopa vapaaehtoisvoimin tapahtuvalle uurastukselle, johon kulttuuri- ja mielipidelehtien tekeminen Suomessa paljolti perustuu, Elias Krohn sanoo.

Krohnille myönnettiin YLL:n journalistipalkinto erityisesti hänen toimittamastaan tietokirjasta Sanomisen vaikeutta ja vapautta – Vasemmistolaista tiedonvälitystä 1919-1956.

Lisätietoja:
Toivo Haimi, puheenjohtaja
050 553 0899