YLL vierailulla Lontoossa

Kahden vuoden odotus päättyi, kun 18-henkinen ryhmä Yleisen Lehtimiesliiton jäseniä seuralaisineen matkusti Lontooseen 9.–13. toukokuuta. Alunperin toukokuulle 2020 suunnitellun ja pandemian vuoksi siirtyneen matkan tarkoituksena oli tutustuminen brexitin jälkeiseen Iso-Britanniaan.

Matkaohjelmassa oli jälleen mielenkiintoisia tapaamisia. Ensimmäisen matkapäivän iltana seurue pääsi haastattelemana kirjeenvaihtaja Eeva Lennonia. Brexitistä kirjankin kirjoittanut Lennon kertoi näkemyksiään maan politiikasta ja kokemuksieen työskentelystään toimittajana.

Toisena päivänä ryhmä vieraili Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutissa. Instituutin johtaja Jaakko Nousiainen kertoi laajasti instituutin toiminnasta sekä brexitin vaikutuksista kulttuurialaan ja -yhteistyöhön.

Kolmantena matkapäivänä ohjelmassa oli vierailu Suomen suurlähetystöön. Koska pääministeri Boris Johnson oli vierailulla Suomessa ja Suomen suurlähettiläs hänen mukanaan, YLL:n seurue tapasi edustuston päällikön sijaisen Vesa Vasaran. Brexitin lisäksi keskustelu pyöri ajankohtaisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ympärillä.

Suurlähetystöstä ryhmä siirtyi parlamentin tiloihin, jossa se tapasi kolme Skotlannin kansanpuolueen kansanedustajaa. Alyn Smith, Douglas Chapman ja Steven Bonnar keskustelivat ylliläisten kanssa brexitin ja Naton lisäksi erityisesti Skotlannin itsenäistysmispyrkimyksistä.

Neljäntenä päivänä valtaosa ryhmästä matkasi jokilaivalla Greenwichiin. Vapaa-aikaa kaupunkiin tutustumiseen jäi myös viikon varrella, ja ryhmäläiset kävivätkin nähtävyyksien lisäksi muun muassa näyttelyissä, museoissa ja teatterissa.