Martti Lintunen: Baabelin kuvat

kirja_lintunenMartti Lintunen

BAABELIN KUVAT

Yleinen lehtimiesliitto ry:n jäsenille
hintaan 24 e + 4,10 e postimaksu.

Hinta ei ole ale- tai halpatarjous (kirja maksaa kirjakaupassa 29,50 e) , mutta eipä tarvitse raahautua kirjakauppaan ja lisäksi saa halutessaan kirjaan omistuskirjoituksen. Sen lisäksi kirja kelpaa suurimmalle osalle jäsenistöä verovähennyksiin. Sitä varten kuitti on kaunis.

Monipuolinen sukellus valokuvaajan työhön ja siihen, miten olennaisesti kuvan näkeminen muuttuu tiedon myötä

Lintunen kirjoittaa ja näyttää kuvia yli 40 vuoden työ- ja teoriakokemuksellaan valokuvauksesta. Hänen suhteensa valokuvaan on hyvin intiimi, liki naiivin ennakkoluulottomasti pohdiskeleva, mutta juuri siten hän kykenee kytkemään yhteen yllättäviä näkökulmia ja yhteyksiä erilaisten viestinnän muotojen ja vastaanottokyvyn välillä.

Teos on kaksiosainen. Alun tekstiosaa seuraavat kuvat ja kuvatekstiparit, joihin katsoja pysähtyy kuin vangittuna.

Baabelin kuvat sopii oppikirjaksi, mutta sen avulla myös tavallinen ammattikuvaaja, kuvien katsoja tai valokuvauksen harrastaja saa enemmän irti kuvauksesta ja kuvien tulkinnasta.

Martti Lintunen on neljännen polven valokuvaaja, joka on kuvannut ja kirjoittanut lehdille Suomessa ja ulkomailla. Hän on tehnyt aiemmin neljä omaa valokuvakirjaa ja kuusi lastenkirjaa sekä kuvannut lukuisiin muiden kirjoihin. Lintunen on valittu kahdesti vuoden lehtikuvaajaksi.

Tilaukset

osoitteeseen lintunenmartti@yahoo.com,

tai Lintunen Martti Paciuksenkatu 6A1, 00290 Helsinki
tai 041 5507 111