Jäsenyys

Liiton jäseneksi pääsevät sääntöjen 3 §:ssä mainituissa tehtävissä toimivat liiton hallituksen hyväksymät henkilöt, jotka sitoutuvat noudattamaan liiton sääntöjä ja päätöksiä. Liiton jäsenmaksu on 40 euroa. Opiskelijat maksavat 15 euroa.

Liittyminen

Yleisen Lehtimiesliiton jäsenyyttä voi hakea tulostamalla ja täyttämällä jäsenhakemuksen (pdf). Hakemus tulee palauttaa allekirjoitettuna liiton osoitteeseen: Yleinen lehtimiesliitto, PL 256, 00531 Helsinki TAI yll@welho.com. YLL:n tilinumero on Nordea FI29 1443 3000 1040 56.

Liiton varsinaiseksi jäseneksi voidaan hakemuksesta hyväksyä:

  • henkilö, joka työskentelee journalistisessa tai viestintään liittyvässä tehtävässä sekä
  • journalismin tai viestinnän opettaja, tutkija tai alan opiskelija.

Jäsenedut

Matkahuolto antaa Yleisen Lehtimiesliiton jäsenille 30 prosentin ja Tallink-Silja reittimatkoilla 50 prosentin alennuksen.

Jäsenet saavat lehtiedun, jonka voi käyttää yhden liiton päättämän lehden vuositilaukseen. Tukea maksetaan 40€ Kansan Uutisten, Kansan tahdon tai Ny Tidin tilauksista. Edun voi vähentää lehden tilausmaksusta merkitsemällä tilauslomakkeeseen ”YLL:n lehtietu”. Lehti laskuttaa edun suoraan YLL:lta.

Suomen Retkeilymajajärjestö tarjoaa Yleisen Lehtimiesliiton jäsenille 12 eurolla kansainvälisen hostellikortin, jolla saa vähintään kymmenen prosentin alennuksen hostellimajoituksesta eri puolilla maailmaa. Korttia voi käyttää lähes 4 000 Hostelling International -hostellissa 90 maassa. Sillä saa alennuksia myös auton vuokraamisesta. Hakuohjeet löytyvät SRM:n sivulta.

YLL on ammattiliitto, jonka jäsenmaksun saa vähentää työtulojen verotuksessa. Kuittia maksusta ei enää vaadita veroilmoituksen liitteeksi. Jos haluat kaavakkeelle tehdyn jäsenmaksulaskun, pyydä sitä sihteeriltä osoitteesta yll@welho.com tai numerosta 050 550 6172.