Jäsentiedote 1/2012

LIITTOKOKOUS TOUKOKUUSSA

Yleisen Lehtimiesliiton sääntömääräinen liittokokous pidetään lauantaina 26. toukokuuta 2012 kello 11.00 alkaen Helsingissä Rakennusliiton kokoustilassa, Siltasaarenkatu 4. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa kello 10.00.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä Aimo Ruususen aloite yhdistyksen nimen muuttamisesta Mediavasemmistoksi.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville osanottajille maksetaan matkat kotimaan liikenteen halvimman taksan mukaan ja järjestetään majoitus tarvittaessa.

Liittokokouksessa luovutetaan Yleisen Lehtimiesliiton vuoden 2010 journalistipalkinto, jonka saajasta voi tehdä ehdotuksia 19. huhtikuuta asti. Arvoltaan 2 000 euron palkinto voidaan myöntää journalistisista ansioista yksittäiselle journalistille tai työkollektiiville. Tähän mennessä palkinnon ovat saaneet Tuulaliina Varis, Pekka Isaksson, Markku Vainio, Peter Lodenius, Arja-Anneli Tuominen ja Jarkko Mänttäri.

 

LAIVALLA PIETARIIN, ALLEGROLLA TAKAISIN

Yleinen Lehtimiesliitto järjestää huhtikuussa Venäjän sananvapautta käsittelevän seminaarin Pietarissa yhteistyössä Suomen Pietarin instituutin kanssa. Mukaan pääsee 16 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta on jäsenille 250 € ja seuralaisille 310 €. Hintaan sisältyy yöpyminen Princess Marian kahden hengen B-hytissä, buffet-illallinen ja aamiainen aluksella, kiertoajelu Pietarissa, yöpyminen kahden hengen huoneessa Moskova-hotellissa, aamiainen hotellissa ja junalippu Allegrolla Pietarista Helsinkiin. Matkanjohtajana toimii Pentti Stranius.

Princess Maria lähtee Helsingin Makasiiniterminaalista keskiviikkona 18. huhtikuuta kello 19.00 ja saapuu Pietarin Merisatamaan torstaina 19. huhtikuuta kello 10.30. Seminaari Suomen Pietarin instituutissa pidetään perjantaina 20. huhtikuuta kello 10.00 – 16.00. Allegro lähtee Suomen asemalta perjantaina kello 20.25 ja saapuu Helsinkiin 22.01.

Matka järjestetään, jos riittävästi osanottajia löytyy. Sihteeri Markku Vainio ottaa ilmoittautumisia vastaan 18. helmikuuta asti osoitteessa yll@welho.com tai numerossa 0440 773 004.

 

MUISTOT TALTEEN

Tämän tiedotteen liitteenä oleva Jarkko Mänttärin vetoomus ja ohjekirje on osoitettu lähinnä kansandemokraattisissa lehdissä työskennelleille jäsenille mutta myös kaikille muille, jotka haluavat kartuttaa Kansan Arkistoon koottua journalistien muistitietoa. Muisteluita voi lähettää sähköpostilla tai kirjeitse liiton toimistoon.

 

ERKKI KAUPPILAN MUISTELMAT PAINOSTA

Kansan Uutisten entisen päätoimittajan, Yleisen Lehtimiesliiton hallituksen pitkäaikaisen jäsenen Erkki Kauppilan elämänkerta on tullut painosta. Muistelmien kirjoittaminen jäi Erkiltä kesken, kun hän kuoli kolme vuotta sitten. Hänen aineistonsa pohjalta elämänkerran ovat toimittaneet Noora Kauppila ja Pekka Tuominen. ”Erkki Kauppila – lehtimies ja eurokommunisti” -teoksessa on 336 sivua. Sitä voi tilata sähköpostilla osoitteesta kirja.kauppila@gmail.com tai puhelimitse Noora Kauppilalta numerosta 044 326 0181. Hinta on 29 € plus mahdolliset postikulut.