Jäsentiedote 2/2009

Jäsenkorttien vaihto on käynnistynyt verkkaisesti, mutta yli puolet liiton jäsenistä on jo saanut uuden kortin. Toimintasuunnitelmaan kirjattu toinen uudistus, liittokokouskauden lyhentäminen vuoteen selvitetään tämän vuoden aikana. Hallitus toivoo, että jäsenet ottavat kantaa asiaan. Kommentteja voi lähettää sihteeri Markku Vainiolle tämän kirjeen lopusta löytyviin osoitteisiin.

Apuraha graduun Varsovan kirjeenvaihtajista

Yleisen Lehtimiesliiton opintorahastolle tuli määräaikaan mennessä yksi hakemus. Opistorahaston hoitokunta päätti 13. maaliskuuta pitämässään kokouksessa myöntää 200 euron apurahan Tampereen yliopiston tiedotusopin opiskelija Aino Pekkariselle pro graduun, joka käsittelee suomalaisten kirjeenvaihtajien työtä Puolassa 1980 -luvulla.

Hoitokunta muistuttaa Yleisen Lehtimiesliiton jäsenille, että opintorahasto ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja. Viime vuosina rahastoa on kartutettu merkkipäiväkeräyksillä.

Tukholman risteilyllä vielä tilaa

Euroopan vasemmiston tilaa elokuussa pohtivassa laivaseminaarissa on vielä muutama paikka vapaana. Mukaan pääsee 20 Yleisen Lehtimiesliiton jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautua voi sihteerille.

Seminaari alkaa Helsingin Katajanokan laiturissa olevalla Viking Linen m/s Gabriellalla sunnuntaina 16.elokuuta klo 13.00 ja jatkuu Tukholmassa maanantaina 17. elokuuta klo 15.00. Laiva palaa Helsinkiin tiistaina 18. elokuuta klo 10.00. Ohjelmasta kerrotaan tarkemmin seuraavassa tiedotteessa.

Noin sadan euron osallistumismaksu pitää sisällään majoituksen kahden hengen ikkunallisessa hytissä ja kaikki ateriat laivalla.

Itä-Viroon syksyllä

Tämän vuoden opintomatka tehdään Itä-Viroon 3. – 6. syyskuuta. Matka suuntautuu Tallinnan kautta Narvaan, Kohtlajärvelle ja Jöhviin. Mukaan mahtuu enintään 30 liiton jäsentä seuralaisineen. Matkan hinnasta ja ohjelmasta kerrotaan tarkemmin seuraavassa tiedotteessa. Tietoa voi kysyä Aimo Ruususelta osoitteessa aruusunen@hotmail.com tai Jaakko Tiaiselta osoitteessa jaakko.tiainen@iki.fi.

Kulttuurimatka Kotkaan

Syksyn kulttuurimatkan kohteena on Kotkan Vellamo -keskus ja merikaupungin teatteri. Yhden päivän matka tehdään tilausbussilla perjantaina 11. syyskuuta. Mukaan pääsee 20 liiton jäsentä ja seuralaista. Hinta lounaan ja teatterilippujen kanssa on noin 70 euroa. Lisää seuraavassa tiedotteessa.

Jäsenkorttien vaihto jatkuu

Uusien luottokorttikokoisten jäsenkorttien lähettämistä jatketaan syksyllä. Jos haluat uuden kortin, lähetä kuvasi liiton toimistoon Hakaniemenkatu 5 A 8, 00530 Helsinki tai sähköpostissa yll@welho.com. Vanhat jäsenkortit pysyvät voimassa, mutta niihin ei enää tehdä uutta vuosilehteä.

Tähän mennessä uusi jäsenkortti on lähetetty 95 jäsenelle ja vapaajäsenelle. Vanhan jäsenkortin lisälehden vuodelle 2009 on saanut 64 jäsentä ja vapaajäsentä. Liitossa on 176 jäsentä.

Jäsenmaksun on toistaiseksi jättänyt maksamatta 27 jäsentä. Jäsenmaksun laiminlyöminen kahtena peräkkäisenä vuotena johtaa liitosta erottamiseen.

Ensi vuoden maaliskuusta lähtien lehtimiesalennukset saa vain uudella jäsenkortilla. Valtion rautatiet antaa Yleisen Lehtimiesliiton jäsenille 20 prosentin, Matkahuolto 30 prosentin ja Tallink-Silja reittimatkoilla 30 prosentin alennuksen.

Saman alennuksen saa pitkän matkan busseissa vähintään 80 kilometrin matkoilla myös Matkahuollon eläkeläiskortilla tai kuvallisella kelakortilla, joka on varustettu Matkahuollon liikemerkillä. 65 vuotta täyttäneet saavat alennuksen henkilöllisyystodistuksella. VR antaa 50 prosentin alennuksen työeläkekortilla ja 65 vuotta täyttäneille henkilöllisyystodistuksella.