Jäsentiedote 3/2013

VASEN SUORA TAIDEPOLITIIKASSA?

Yleinen Lehtimiesliitto ja Helsingin Vasemmisto järjestävät torstaina 21. maaliskuuta taidepoliittisen illan, jossa keskustellaan taidehallinnon uudistamisesta ja johtajanimityksistä. Teemasta alustavat Taiteen edistämiskeskuksen uusi johtaja Minna Sirnö ja valtion taideneuvoston puheenjohtaja, Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg. Tilaisuuden juontaa kulttuuritoimittaja Siskotuulikki Toijonen.

Vasemmistoliiton auditoriossa, Lintulahdenkatu 10 pidettävä tilaisuus alkaa kello 16.00. Sihteeri ottaa ilmoittautumisia vastaan osoitteessa yll@welho.com tai numerossa 0440 773 004.

VIELÄ PÄÄSEE NEUVOSTOLIITTOON

Kansallisteatterin Willensaunassa lauantaina 9. maaliskuuta kello 13.00 alkaen esitettävään Neuvostoliitto -näytelmään löytyy vielä lippuja 11 euron hintaan. Sitovat ilmoittautumiset sihteerille 28. helmikuuta mennessä.

Helsingin Sanomien entinen teatterikriitikko Kirsikka Moring kuvaa ja kehuu näytelmää Teatteri & Taide -lehden numerossa 8/2012 näin: Kolme tarinaa, sukupolvea ja näkemystä Neuvostoliitosta polveilee näyttämöllä. 1930-luvulla Karjalaa rakentanut Usko palaa Suomeen, ja hänen poikansa jatkaa punaisena nuorisokapinallisena. Kertomukset ristivalottuvat ja kysyvät, miten sukupolvet liittyvät tosiinsa. Esitys tanssii, laulaa, marssii ja soi. Mi Grönlund, Jussi Lehtonen ja Ilja Peltonen näyttelevät notkeasti. Silmät palavat ja läsnäolo on kohotteista. Videot väläyttävät puheen johdannaisia. Tyttären edustama nuori sukupolvi dokumentoi edellisten kohtaloita objektiivisella kameralla, mutta tapahtumat tulevat lähelle ja murtavat yrityksen etäännyttää. Tarinaa kuljettavat assosiaatiot ja hetket jolloin elämä käänsi suuntansa. Pääosassa ovat unelmat paremmasta maailmasta. Esitys järkyttää.

ILMAISIA LIPPUJA KENRAALIHARJOITUKSEEN

Helsingin kaupunginorkesterin kenraaliharjoitukseen Helsingin musiikkitalossa 4. huhtikuuta kello 9.30 alkaen on vielä ilmaisia lippuja, joita voi pyytää sihteeriltä. Ohjelmassa on Ludwig van Beethovenin ja Robert Schumannin neljännet sinfoniat sekä Sergei Prokofjevin ensimmäinen vilukonsertto.

TULE HELSINGIN SANOMIIN

YLL järjestää tiistaina 9. huhtikuuta kello 17.00 alkaen tutustumiskäynnin Helsingin Sanomien Sanomatalon toimitukseen, Töölönlahdenkatu 2. Isäntänä toimii lehden ulkoasusta vastaava toimituspäällikkö Hannu Pulkkinen. Ilmoittautumiset sihteerille.