Jäsentiedote 3/2020

Kansan Sivistysrahaston apurahahaku vuodelle 2021 alkaa 1.8.2020

Kansan Sivistysrahasto (KSR) tukee apurahoilla työväen ja työväenliikkeen sivistyksellisiä pyrkimyksiä sekä yhteiskunnallisesti painottunutta tutkimusta, taidetta, opiskelua ja kansainvälistä solidaarisuutta edistävää tiedotus- ja valistustyötä. KSR:lla on yli 100 rahastoa. Myös Yleisen Lehtimiesliiton opintorahasto kuuluu Kansan Sivistysrahaston hoitamiin rahastoihin. YLL:n opintorahaston tarkoitus: journalistien ja muiden media-aloilla toimivien ammattitaidon kehittäminen, alaan liittyvä tutkimus- ja julkaisutoiminta sekä media-alan opinnot.

KSR:n motivointi vuoden 2021 apurahahaulle: ”Vuoden 2021 apurahojen jaon yhteydessä kiinnitetään painotetusti huomiota yksinäisyyttä torjuviin sekä osallisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistamiseen tähtääviin apurahahakemuksiin”. KSR:n apurahat vuodelle 2021 ovat sähköisesti haettavissa 1.-31.8.2020 Kansan Sivistysrahaston verkkosivujen kautta. Hakuohjeet ja linkki hakuun löytyvät osoitteesta www.sivistysrahasto.fi.

Apurahahakemuksen voit kohdistaa haluamallesi rahastolle, esimerkiksi YLL:n opintorahasto löytyy Ammattiliittojen rahastot -otsikon alta, mutta on parempi jättää rahasto valitsematta, jolloin apurahoista päättävät valitsevat aiheen mukaan hakemukselle parhaiten sopivan rahaston. Tämä antaa apurahahaulle myös enemmän liikkumavaraa, koska YLL:n opintorahaston taloudelliset resurssit ovat hyvin rajalliset. YLL:n jäsen, teetpä niin tai näin, välitä sihteerille tieto, jos haet apurahaa (Erkki Hirvonen, 050 550 6172, yll@welho.com). Voimme sitten YLL:n opintorahaston hoitokunnassa katsoa sopisiko apurahahakemus YLL:n opintorahastolle, jos sille ei KSR:n muiden rahastojen päätöksenteossa ole myönnetty apurahaa.

Lippuja Kansallisteatterin Hitler ja blondi -esitykseen 10.10.

YLL on varannut Kansallisteatterin Hitler ja blondi -näytelmän lauantain 10.10. klo 13.00 esitykseen 20 lippua. Näytelmän on ohjannut ja käsikirjoittanut Michael Baran  ja pääosassa on Seela Sella. Näytelmän kesto: 1 tunti 45 minuuttia, ei väliaikaa.

Varatut paikat ovat päänäyttämön  rivillä 14.
Lippujen hinnat:
-YLL:n jäsenet ja muut pressikorttilaiset 15 euroa
– normaalilippu 49, eläkeläislippu 45 ja opiskelijalippu 22 euroa
Lippujen varaukset perjantaihin 7.9. mennessä osoitteeseen: juha.u.saarinen@gmail.com tai puh. 050 3787959. Kirjoita sähköpostin aihekenttään: Hitler ja blondi

Lue lisää arvostelumenestyksen saaneesta esityksestä:
https://kansallisteatteri.fi/esitys/hitler-ja-blondi/