Jäsentiedote 4/2012

 

HALLITUS PÄÄTTI TYÖNJAOSTA

Toukokuun liittokokouksessa valittu Yleisen Lehtimiesliiton uusi hallitus päätti työnjaosta 15. kesäkuuta Helsingissä pidetyssä järjestäytymiskokouksessa.

Omasta pyynnöstään hallituksesta pois jääneen Irmeli Palmun tilalle varapuheenjohtajaksi valittiin Setan tiedottaja Eliisa Alatalo. Taloudenhoitajana jatkaa Helsingin kaupungin verkkotiedottaja Maarit Miettinen ja sihteerinä eläkeläinen Markku Vainio. Lisäksi työvaliokuntaan kuuluvat YLL:n puheenjohtaja Juha Saarinen ja Kansan Uutisten päätoimittaja Jouko Joentausta.

Hallitukseen kuuluvat lisäksi Sydänliiton tiedottaja Cecilia Bergström, Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn, Kansan Uutisten Jyväskylän aluetoimittaja Jarkko Mänttäri, Satakunnan Työn päätoimittaja Aimo Ruusunen, eläkeläinen Pekka Saarnio ja varajäseninä kulttuuritoimittaja Siskotuulikki Toijonen, opiskelija Tero Saarinen ja valokuvaaja Tommi Taipale.

YLL ON FACEBOOKISSA

Yleinen lehtimiesliitto löytyy tätä nykyä myös Facebookista. Voit tykätä Yllistä osoitteessa: http://www.facebook.com/pages/Yleinen-Lehtimiesliitto/352736944754198. Facebook-sivu on jäsenten käytettävissä. Voit esimerkiksi jakaa sivulla kiinnostavia linkkejä, tuoda esille ajankohtaisia viestintäpoliittisia ilmiötä ja ottaa kantaa niihin sekä pitää yhteyttä muihin ylliläisiin. Hallitus toivoo, että sivulla käynnistettäisiin keskustelu Yleisen Lehtimiesliiton nimestä ja toiminnan tarkoituksesta. Molempia käsitellään ensi kesänä järjestettävillä opintopäivillä.

TAPAAMINEN PORISSA 19.7.

Yleinen Lehtimiesliitto järjestää torstaina 19. heinäkuuta Porissa tapaamisen niille jäsenilleen, jotka ovat kaupungissa Porin Jazzin tai SuomiAreenan takia. Kokoontuminen on kello 13.00. Vasemmistoliiton teltalla Yrjönkadulla (kävelykatu). Tutustutaan SuomiAreenan järjestelyihin ja ydinkeskustaan ja kävellään sen jälkeen Satakunnan Työn toimitukseen iltapäiväkahville. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Aimo Ruususelle, puh. 050 431 3510 tai toimitus@satakunnantyo.fi

KULTTUURIMATKA HÄMEENLINNAAN 6.9.

Tämän vuoden kulttuurimatkan kohteena on Hämeenlinna ja kaupungissa järjestettävä vanhan musiikin festivaali Musiikkia Linnassa. Torstaina 6. syyskuuta tehtävän kulttuurimatkan ohjelmassa on Hämeenlinnan kaupungin Raatihuoneella tarjoama lounas, tutustuminen Hämeenlinnan taidemuseoon ja Verkatehtaan kulttuurikeskukseen sekä musiikkifestivaalin päätöskonsertti Hämeen linnan Kuninkaansalissa. Lisäksi tavataan Hämeenlinnan vasemmistoliiton johtoa.

Mukaan pääsee 12 Yleisen Lehtimiesliiton jäsentä seuralaisineen. Matkat Hämeenlinnaan jokainen maksaa itse, mistä syystä osanottomaksu on vain 10 euroa. Sihteeri ottaa ilmoittautumisia vastaan numerossa 0440 773 004 tai osoitteessa yll@welho.com.

VIIKKOLEHTI -KONSERTTI 28.9.

YLL on varannut 20 lippua Savoyssa perjantaina 28. syyskuuta järjestettävään Viikkolehti 30 vuotta konserttiin, jossa joukko eturivin tähtiä esittää vanhoja ja uusia työväenlauluja. Konsertilla juhlistetaan kolme vuosikymmentä ilmestyneen Kansan Uutisten Viikkolehden syntymäpäivää. Lipun hinta jäsenille ja seuralaisille on 15 €. Sihteeri ottaa ilmoittautumisia vastaan.

EDUSKUNTA KAKKONEN 2.10.

YLL on varannut 20 lippua Ryhmäteatterin Eduskunta 2 -näytelmän esitykseen tiistaina 2. lokakuuta. Esitys alkaa Helsinginkadun näyttämöllä kello 19.00. Jäsenet maksavat lipuista 10 € ja seuralaiset 15 €. Sihteeri ottaa ilmoittautumisia vastaan.

Ohjaaja Susanna Kuparinen työryhmineen jatkaa näytelmässä kansanedustuslaitoksen ja suomalaisen demokratian penkomista. Eduskunta I oli satiiri vaurauden uusjaosta, toinen osa on satiiri veljeskuntien Suomesta. Näyttelijöiden repliikit on poimittu eduskunnan täysistuntojen pöytäkirjoista sekä virkamiesten ja syväkurkkujen haastatteluista.

PUOLUELEHTISEMINAARI 16.11.

Yleinen Lehtimiesliitto, Suomen Sosialidemokraattinen Sanomalehtimiesliitto ja Keskustan Lehtimiehet järjestävät puoluelehtien tilaa ja tulevaisuutta käsittelevän seminaarin perjantaina 16. marraskuuta. Ohjelmasta kerrotaan tarkemmin tulevissa tiedotteissa.