Heikki Korhonen in memoriam

Toimittaja, diakoni Heikki ”Hepo” Korhonen kuoli 20.11.2020 kahden eri syövän uuvuttamana läheistensä ympäröimänä. Hän oli kuollessaan 67-vuotias.

Korhonen oli ajan tapaan sukunsa ensimmäinen ylioppilas. Opiskelijan tie vei ensin Sirola-opistoon ja sieltä matka jatkui 1973 Tampereen yliopiston toimittajatutkintoon. Kansan Uutisissa hän työskenteli yli 15 vuotta. Suhde alkoi kesätoimittajan pestillä 1975 ja jatkui 1980-luvun lopulle.

Ammattitaidon kasvaessa myös tehtävät muuttuivat vastuullisemmiksi. KU:ssa hän toimi uutis- ja ay-toimittajana, uutispäällikkönä sekä nelisen vuotta varapäätoimittajana.

Korhosen matka jatkui uutistoimisto DLP:n akkreditoimana kirjeenvaihtajana Kaukoitään. Asemapaikkoja olivat ensin Kiinan Peking sitten Hongkong ja Malesian Kuala Lumpur.

Suomeen palattuaan Korhonen oli vapaana toimittajana sekä viimeiset työvuotensa Rakennusliiton viestinnästä vastaavana päällikkönä. Hän kirjoitti ja toimitti myös useita tietokirjoja.

Korhonen osallistui aktiivisesti viime vuosinaan ortodoksisen kirkon toimintaan diakonina, jonka tehtävänä on suorittaa muun muassa kirkollisia toimituksia. Korhonen oli myös YLL:n pitkäaikainen jäsen.