Jäsentiedote 1/2010

Valhe Kansallisteatterissa

Yleinen Lehtimiesliitto on varannut 20 lippua Valhe -näytelmään torstaina 18. maaliskuuta kello 19.00 Kansallisteatterin Willensaunassa. Jäsenet ja seuralaiset maksavat lipuista 10 euroa kappale. Paavo Westerbergin kirjoittaman ja ohjaaman, elokuvan maailmaan sijoittuvan näytelmän rooleissa ovat Jukka-Pekka Palo, Antti Pääkkönen ja Kristo Salminen. Ilmoittautumiset sihteerille 15.3. mennessä sähköpostilla yll@welho.com tai puhelimella 0440 773 004. Mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Islannin matka täynnä

Islannin pääkaupunkiin Reykjavikiin 24. – 31. toukokuuta tehtävälle opintomatkalle on enää jonotuspaikkoja, joita vapautuu, jos joku 24 matkalle ilmoittautuneesta peruu lähtönsä. Matkan hinta on jäsenille 570 euroa ja muille 665 euroa. Kiinnostuneet ottakoot yhteyttä sihteeri Markku Vainioon, joka toimii matkanjohtajana.

 

Liittokokous lähestyy

Yleisen Lehtimiesliiton sääntömääräinen liittokokous pidetään Helsingissä Rakennusliiton kokoustiloissa, Siltasaarenkatu 4, lauantaina 8. toukokuuta 2010 klo 11.00 alkaen. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa klo 10.00. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja sääntöjen muutos. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville osanottajille maksetaan matkat kotimaan liikenteen halvimman taksan mukaan sekä majoitus tarvittaessa.

Liittokokouksessa luovutetaan Yleisen Lehtimiesliiton vuoden 2010 journalistipalkinto, jonka saajasta voi tehdä ehdotuksia 16. huhtikuuta asti. Arvoltaan 2 000 euron palkinto voidaan myöntää journalistisista ansioista yksittäiselle journalistille tai työkollektiiville. Tähän mennessä palkinnon ovat saaneet Tuulaliina Varis, Pekka Isaksson, Markku Vainio, Peter Lodenius ja Arja-Anneli Tuominen.

 

Uusi jäsenkorttisi

Uuden luottokorttikokoisen jäsenkortin on ottanut 112 jäsentä ja vapaajäsentä, joille on lähetetty kuluvan vuoden päivitystarra. Vanha jäsenkortti on 69 jäsenellä. Vanhaan korttiin ei enää tehdä vuosilehteä, mistä syystä sillä ei saa lehtimiesalennusta junissa, pitkän matkan busseissa tai laivoilla. Se ei oikeuta myöskään SAK:n sopimiin alennuksiin, jotka ulottuvat mm autonvuokraukseen Suomessa ja ulkomailla. Alennuksista voi kysyä sihteeriltä.

Uusi jäsenkorttisi, jos tarvitset näitä alennuksia! Se ei maksa sinulle mitään, mutta edellyttää valokuvaa, jonka voi lähettää sähköpostiosoitteeseen yll@welho.com tai kirjeitse osoitteeseen Hakaniemenkatu 5 A 8, 00530 Helsinki.

 

Työväenlehtien tilasta puhuttiin Pressissä

YLL järjesti yhdessä Suomen Sosialidemokraattisen Sanomalehtimiesliiton kanssa 29. tammikuuta Helsingin Pressiklubilla keskustelutilaisuuden työväenlehtien tilasta ja tulevaisuudesta. Tilaisuuteen tuli noin 40 osanottajaa molemmista liitoista. Teemasta alustivat professori Ari Heinonen Tampereen Yliopiston tiedotusopin laitokselta sekä päätoimittajat Jouko Joentausta Kansan Uutisista ja Juha Peltonen Uutispäivä Demarista.

 

Tulevaa toimintaa

Ensi syksyn kulttuurimatka järjestetään Euroopan kulttuuripääkaupunkiin Turkuun. Matkasta kerrotaan tarkemmin tulevissa tiedotteissa.

Yleinen Lehtimiesliitto on omalla ohjelmalla mukana Vasemmistoliiton ja Kansan Uutisten Viikkolehden Baltic Princess -risteilyllä 30. – 31. lokakuuta 2010.

 

Keski-Suomen Työn historia

Jarkko Mänttärin kirjoittama ja Yleisen Lehtimiesliiton kustantamaa 169 -sivuista Keski-Suomen Työn historiaa voi tilata sihteeriltä hintaan 15 euroa + postikulut.