Jäsentiedote 4/2022

Julkaistu sähköpostitse 25.4.2022.

Kesäinen jäsenetu Linnanmäelle – hanki rannekkeesi nyt!

YLL tarjoaa jälleen jäsenilleen ranneke-edun Linnanmäen huvipuistoon. Rannekkeella pääsee huvittelemaan Linnanmäen kaikkiin huvipuistolaitteisiin pituus- ja turvarajat huomioiden. Linnanmäki avautuu tänä vuonna 29. huhtikuuta.

Rannekkeen hinta on 25 euroa. Jäsen voi varata enintään 2 ranneketta sähköpostitse puheenjohtajan osoitteesta (niko@peltokangas.fi) 26.4. klo 9 lähtien. Maksu suoritetaan sähköpostitse lähetettävän varausvahvistuksen jälkeen.

Liittokokous käynnisti juhlavuoden

Yleisen Lehtimiesliiton 75-vuotisjuhlavuosi käynnistyi isolla porukalla, kun maaliskuussa pidettyyn liittokokoukseen osallistui kolmisenkymmentä jäsentä. Kokouksen aluksi kuultiin SAK:n varapuheenjohtajan Katja Syvärisen puheenvuoro ja käytiin keskustelua ajankohtaisista työmarkkina-asioista.

Liittokokous muutti liiton sääntöjä. Kokousten kutsumisaikoja lyhennettiin ja hallituksen enimmäiskokoa pienennettiin. Muut muutokset liittyivät joidenkin sanamuotojen nykyaikaistamiseen ja stilisointiin. Julkaisemme säännöt verkkosivuilla, kun ne on päivitetty yhdistysrekisteriin.

Kokouksessa valittiin myös uusia jäseniä hallitukseen, jaettiin YLL:n journalistipalkinto Kansan Uutisten toimittajalle Kai Hirvasnorolle sekä päätettiin lahjoittaa rahaa ukrainalaistoimittajien auttamiseen. Näistä kerrotaan lisää kokoustiedotteessa.

Hallituksesta jäivät pois Jouko Joentausta, Timo Hakkarainen ja Sirpa Koskinen. Kiitos heille toiminnastaan liitossa! Uusina jäseninä toivotamme tervetulleiksi Sari Aittokosken, Toivo Haimin ja Kukka-Maria Ahokkaan.

Juhlavuoden ohjelmassa on matkojen ja kulttuuritoiminnan lisäksi syksyllä järjestettävä 75-vuotisjuhla. Tiedotamme ajankohdasta heti, kun juhlapaikka varmistuu. Vuoden aikana jatkuu myös vuonna 2020 aloitettu kirjaprojekti ”Vasemmistolaisten toimittajien työ ja kohtalot 1918–1956”. Kirja ilmestyy vuoden 2023 alkupuolella.

Puheenjohtajana jatkava Niko Peltokangas totesi kokouksessa, että liittokokouskauden aikana on paikallaan pohtia 75-vuotiaan YLL:n strategiaa 2020-luvulla: mitä haluamme liitolla tehdä ja millaiseen toimintaan kutsumme uusia jäseniä mukaan. Hallitus järjestäytyy huhtikuun lopussa ja alkaa suunnitella ja toteuttaa liittokokouskauden toimintaa. Heti toukokuussa on tiedossa Lontoon jäsenmatka, joka on siirtynyt koronarajoitusten vuoksi vuodelta 2020.

Kuvalähde: Linnanmäki