Jäsentiedote 6/2014

Muokattu 16.9. Lisäys KSL:n harjoittelijahausta.

VANJA-ENO KANSALLISESSA

Yleiselle Lehtimiesliitolle on varattu 20 paikkaa neljännelle riville Vanja-enon esitykseen Kansallisteatterin suurella näyttämöllä keskiviikkona 10. joulukuuta kello 19.00. Lipun hinta on 11 €. Puheenjohtaja Juha Saarinen ottaa sitovia ilmoittautumisia vastaan 15. marraskuuta asti osoitteessajuha.u.saarinen@welho.com tai numerossa 050 378 7959.

Anton Tšehovin ajaton näytelmä kysyy, millaista on arvokas, elämisen arvoinen elämä ja mikä on sen hinta. Esitys on Kansallisteatterin kotikirjailijanPaavo Westerbergin debyyttiohjaus suurella näyttämöllä. Rooleissa ovat Eero AhoKrista KosonenHeikki NousiainenTerhi PanulaEmmi ParviainenSeppo PääkkönenKristo Salminen ja Seela Sella.

KEVÄÄLLÄ DUBLINIIN

Vuoden 2015 ulkomaan opintomatka suuntautuu 18. – 22. toukokuuta Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin. Maanantaista perjantaihin kestävän matkan hinta vahvistetaan myöhemmin mutta liikkunee 300 euron tuntumassa. Mukaan pääsee 18 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautua voi sihteerille osoitteeseen yll@welho.com tai numeroon 0440 773 004.

Kevään ohjelmassa on myös vaali- ja oopperamatka Tallinnaan helmikuun lopulla. Siitä tarkemmin seuraavassa tiedotteessa.

LAULUJUHLAT KOETTIIN

Jäsenmatkalle Viron 26. Laulujuhlien helteiseen päätöskonserttiin 6. heinäkuuta osallistui 17 jäsentä ja seuralaista.  Viiden vuoden välein heinäkuussa järjestettävä kolmipäiväinen Laulupidu on UNESCO:n maailmaperinnekohde ja yksi suurimmista amatöörikuorojen konserteista maailmassa. Tämän vuoden juhlien tunnus oli Ajan kosketus.

OPINTOAPURAHAA JAOSSA

Kansan Sivistysrahastossa olevan Yleisen Lehtimiesliiton opintorahaston vuoden 2015 apurahat ovat haettavissa vuoden loppuun mennessä. Jaossa on 1 000 €.

Hakemukset tehdään Kansan Sivistysrahaston sivulta www.sivistysrahasto.fi löytyvällä, rekisteröitymistä edellyttävällä kaavakkeella, joka avataan marras-joulukuussa. Sähköisesti täytetty kaavake tulostetaan ja postitetaan allekirjoitettuna mahdollisine liitteineen Kansan Sivistysrahastoon, Säästöpankinranta 2 A
00530 Helsinki.

Opintorahaston apurahoilla tuetaan journalistien ja muiden media-alalla toimivien jäsenten opiskelua ja ammattitaidon kehittämistä sekä alan tutkimusta, erityisesti kansandemokraattisen lehdistön historian tallentamista, alaan liittyvää julkaisutoimintaa ja opiskelijoiden media-alaan liittyvien opinnäytteiden valmistumista.

Yleisen Lehtimiesliiton jäsenet voivat hakea myös SAK:n kulttuurirahaston apurahoja vuoden loppuun mennessä KSL:n sivulta löytyvällä sovellutuksella. Allekirjoitettu hakemus lähetetään Yleisen Lehtimiesliiton osoitteeseen Hakaniemenkatu 5 A 8, 00530 HELSINKI.

Kulttuuriapurahat ovat 200 – 1 000 euron suuruisia. Niitä voivat hakea yksittäiset jäsenet tai ryhmät. Apurahoilla tuetaan sivistys ja kulttuuripyrkimyksiä, yhteiskunnallista tutkimustoimintaa, työelämän kehittämishankkeita ja opintomatkoja harkituissa tapauksissa.

JÄSENMAKSUJA VIELÄ RÄSTISSÄ

Liitossa on nyt 181 jäsentä, joista vapaajäseniä 105. Maksavista 76 jäsenestä 16 on jättänyt maksamatta tämän vuoden jäsenmaksun ja seitsemän myös vuoden 2013 jäsenmaksun.

Jäsenmaksun laiminlyöminen vie oikeuden palkansaajalehtien lehtietuun, joka nyt on Kansan Uutisten vuositilauksissa 30 € ja Kansan Tahdon, Satakunnan Työn sekä Ny Tidin vuositilauksissa 20 €. Jos jäsenmaksu jää maksamatta kahtena peräkkäisenä vuotena, todetaan jäsen eronneeksi.

Jäsenmaksu on edelleen 37 € vuodessa. Se maksetaan Yleisen Lehtimiesliiton tilille FI2914433000104056 Nordeaan. Viitenumero on jäsenkortissa oleva jäsennumero.

HILKKA VUORI IN MEMORIAM

Yleisen Lehtimiesliiton perustajajäsen, kulttuuritoimittaja Hilkka Vuori ( o.s. Yrjölä ) kuoli 5.8.2014 Helsingissä 87-vuotiaana. Hän toimi YLL:n rahastohoitajana vuosina 1949 – 1950 ja hallituksen jäsenenä 1956 – 1960.

Kallion yhteiskoulusta 1945 ylioppilaaksi valmistunut Hilkka aloitti neljän vuosikymmenen journalistisen uransa SKP:n äänenkannattajassa Työkansan Sanomissa 1946 ja jäi eläkkeelle Kansan Uutisten kulttuuritoimituksesta 1989.

Nuoren toimittajan ikimuistoinen juttukeikka vei lokakuussa 1948 Arabian tehtaiden porteille, missä Sapeli-Simosen ratsupoliisi otti yhteen lakkolaisten kanssa. Myös Hilkka vietiin poliisilaitokselle ja pantiin syytteeseen väkivaltaan kiihottamisesta. Hovioikeudessa tuli kahden kuukauden tuomio, minkä korkein oikeus kuitenkin kumosi. YLL vetosi turhaan pääministeri K-A Fagerholmiin työtään tekevien journalistien oikeuksien puolesta.

HAE HARJOITTELIJAKSI KSL:OON

KSL-opintokeskus hakee Helsingin toimistolleen viestinnän harjoittelijaa. Hakijalta toivotaan kiinnostusta viestintään, markkinointiin ja tapahtumien suunnitteluun.

Lue lisää harjoittelupaikasta KSL:n verkkosivuilta http://www.ksl.fi/ksl-hakee-harjoittelijaa/

YHTEYSTIEDOT                          

Postiosoite: Yleinen Lehtimiesliitto, Hakaniemenkatu 5 A 8, 00530 Helsinki

Tili: Nordea FI29 1443 3000 1040 56

Kotisivu: www.yleinenlehtimiesliitto.fi

Sähköposti: yll@welho.com

Puhelin: 0440 773 004