Jäsentiedote 1/2014

YLE -SEMINAARI HELMIKUUSSA

Yleinen Lehtimiesliitto järjestää yhdessä Suomen Sosialidemokraattisen Sanomalehtimiesliiton ja Keskustan Lehtimiesten kanssa Yle -seminaarin perjantaina 28.2.2014 alkaen klo 15.00 Yleisradion Isossa Pajassa, Radiokatu 5 A, Helsinki.

Yle 2024 – still going strong? -seminaarissa tähystetään seuraavaa Yle  -vuosikymmentä politiikan, teknologian kehityksen, resurssien ja viestinnän murrosten kulmista. Pohdinnan kohteena ovat myös kaupallisen ja julkisen sekä painetun ja sähköisen median väliset jännitteet.

Teemoista alustavat Tampereen yliopiston dosentti Marko Ala-Fossi, Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja Viestinnän keskusliiton toimitusjohtaja Valtteri Niiranen. Alustuksia kommentoivat Ylen hallintoneuvostossa istuvat kansanedustajat Päivi Lipponen, Silvia Modig ja Mika Lintilä. Tilaisuuden juontaa tuottaja Juha Kulmanen Yleisradiosta. Seminaarin ohjelma on tämän tiedotteen liitetiedostona.

Ilmoittautumiset sihteerille 20.2. mennessä osoitteeseen yll@welho.com tai puhelimella 0440 773 004.

ESITYSTALOUS ESPOOSSA

YLL on varannut lippuja Esitystalous 2 – Tehtävä Espoossa -näytelmän esitykseen lauantaina 22. maaliskuuta kello 14.00 Espoon kaupunginteatterissa, Revontulitie 8, Tapiola. Bussit 107 ja 109 ajavat Kampista suoraan teatterin kulmalle.

Lipun hinta on 10 €. Mukaan pääsee 20 ensi ilmoittautunutta. Juha Saarinen ottaa ilmoittautumisia vastaan 22. helmikuuta asti osoitteessa juha.u.saarinen@welho.com tai puhelimella 050 378 7959.

Esitystalous 2 on komedia yritteliään kansalaisen ja hallintorakenteiden kohtaamisesta. Näytelmäkirjailija nimeltä Minä palkataan jäseneksi brändiryhmään, jonka tavoitteena on vahvistaa espoolaista identiteettiä ja itsetuntoa. Politiikan, yritysmaailman ja tieteen edustajien muodostamaan tiimiin tarvitaan luovan ajattelun ja tarinankerronnan ammattilainen. Minän tehtävänä on kirjoittaa Espoon tarina.

LIITTOKOKOUS TOUKOKUUSSA

Yleisen Lehtimiesliiton sääntömääräinen liittokokous pidetään lauantaina 17. toukokuuta 2014 kello 11.00 alkaen Helsingissä Rakennusliiton kokoustilassa, Siltasaarenkatu 4. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa kello 10.00.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä ehdotus sääntöjen 1§ muuttamisesta yhdistyksen nimen osalta. Uusia nimiehdotuksia ei ole tullut. Viisi jäsentä on ottanut kantaa nykyisen nimen säilyttämisen puolesta.

Kokouksen ohjelmasta kerrotaan tarkemmin tulevissa tiedotteissa.

VUOSITARRAT POSTISSA

Yleisen Lehtimiesliiton jäsenkorttien vuositarrojen postittaminen jäsenmaksunsa maksaneille ja vapaajäsenille on alkanut. Uusi tarra on voimassa maaliskuun 2015 alkuun asti.

Jäsenmaksu on 37 euroa. Sen laiminlyöminen kahtena peräkkäisenä vuotena johtaa automaattisesti liitosta erottamiseen. Kansan Uutisten tilauksista maksettava 25 € lehtietu sekä Kansan Tahdon, Satakunnan Työn ja Ny Tidin tilauksista maksettava 15 € lehtietu koskee jäsenmaksunsa maaliskuun alkuun mennessä maksaneita ja vapaajäseniä.

TALLINK SILJALLA PUOLEEN HINTAAN

Tallink Silja tarjoaa edelleen Yleisen Lehtimiesliiton jäsenille 50 prosentin alennuksen Tallinnan, Tukholman ja Maarianhaminan reiteillä.

Tallinnan laivoilla alennuksen saa reitti-, risteily- ja päiväristeilymatkojen kansipaikan normaalihinnasta. Alennusta ei saa Business- luokan lipusta eikä hytistä. Yön yli kestävässä 22 tunnin risteilyissä, johon kansipaikkoja ei myydä alennuksen saa A ja B -luokan hytistä.

Helsingistä ja Turusta lähtevillä Tukholman laivoilla alennuksen saa A, B ja C -luokan hytistä. Ahvenanmaan liikenteessä alennuksen saa kansipaikan hinnasta. Alennusta ei saa ajoneuvoista, erikoislähdöistä, menopaluu alennuksista, hotellipaketeista eikä ryhmämatkoista.

Lipun voi varata Tallink Siljan omasta myynnistä aikaisintaan 60 vuorokautta ennen lähtöä mainitsemalla että kysymys on lehdistölipusta (Promo: PRESS).  Varustamon verkkomyynnissä alennusta ei myönnetä.  Lehdistökortti on esitettävä lähtöselvityksessä maihinnousukorttia lunastettaessa.

Viking Line myöntää SAK:n jäsenliittojen jäsenille 15 – 20 prosentin alennuksen Tukholman ja Tallinnan reiteillä. Matkan voi varata osoitteesta www.vikingline.fi/SAK  asiakasnumerolla 334508.  Eckerö Linen jäsenalennus on 10 prosenttia. Tuotekoodi SAK on mainittava varauksen yhteydessä.

TULEVAA TOIMINTAA

YLL järjestää päivän jäsenmatkan Viron 26. Laulu- ja tanssijuhlien päätöskonserttiin Tallinnan Laulukentällä sunnuntaina 6. heinäkuuta. Matka tehdään Eckerö Linen Finlandialla, joka lähtee Helsingin Länsisatamasta klo 8.30. Paluumatka alkaa kello 18.45. Jäsenhinta pyritään puristamaan sadan euron alapuolelle. Hintaan sisältyy laivamatka, kuljetukset juhlakentälle, lippu laulujuhlien päätöskonserttiin sekä aamiainen ja saaristobuffet laivalla. Sihteeri ottaa alustavia ilmoittautumisia vastaan. Mukaan pääsee 20 ensin ehtinyttä.

Viiden vuoden välein järjestettäviin kolmipäiväisiin Laulujuhliin osallistuu kymmeniä tuhansia kansallispukuisia esiintyjiä kaikkialta Virosta ja muualtakin maailmasta. Tämän vuoden juhlien tunnuslauseena on Ajan kosketus.

Vuoden 2014 kulttuurimatka tehdään elokuussa Allegrolla Viipuriin tutustumaan Alvar Aallon piirtämään kaupunginkirjastoon, jonka remontti valmistui marraskuussa lopulla. Tietoa ohjelmasta ja matkan hinnasta tulevissa tiedotteissa.

Tämän vuoden opintomatka on tarkoitus tehdä syyskuussa Tukholmaan. Teemana on Ruotsin poliittiseen järjestelmään tutustuminen valtiopäivävaalien alla.

ERKKI KAUHANEN IN MEMORIAM

Kansan Uutisten entinen toimitussihteeri Erkki Kauhanen menehtyi pitkään sairastettuaan Helsingissä 19. joulukuuta 61 -vuotiaana.

 

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite: Yleinen Lehtimiesliitto, Hakaniemenkatu 5 A 8, 00530 Helsinki

Tili: Nordea FI29 1443 3000 1040 56

Kotisivu: www.yleinenlehtimiesliitto.fi

Sähköposti: yll@welho.com

Puhelin: 0440 773 004